Uutta verkkokaupassa: Uudet toimituskulut ja soihtuviesti 1952

Alensimme verkkokauppamme toimituskuluja. Toimitus pakettina lähimpään postitoimipisteeseen maksaa nyt vain 3,00 euroa. Tuotteet voi myös noutaa veloituksetta Urheilumuseon toimipisteestä Helsingin Kalasatamasta.

Urheilumuseon soihtuviestikuvat on tuotu kaikkien nähtäväksi verkkokauppaan. Helsingin olympiakisojen soihtuviesti juostiin halki Suomen kesällä 1952 ja viesti huipentui olympiatulen sytytykseen kisojen avajaisissa 19.7.1952. Kuvia voi ostaa käyttöön edullisella 15 euron hinnalla.

Urheilumuseo renkailla -näyttelykiertue keräsi yli 25 000 kävijää

Suomalaista olympiahistoriaa esitellyt Urheilumuseo renkailla -näyttelykiertue keräsi yli 25 000 kävijää.

Toukokuussa näyttelyrekka kiersi peruskouluissa ympäri Suomen ja vieraili Kouluviestikarnevaalin finaalitapahtumassa Vaasassa. Kesä-heinäkuussa kiertueen kohteita olivat eri puolilla Suomea järjestettävät yleisötapahtumat, kuten Urheilun SM-viikko Tampereella, Paavo Nurmi Games Turussa, SuomiAreena Porissa ja Kalevan kisat Seinäjoella. Kaikkiaan kiertuepäiviä oli yhteensä 47 ja näyttely vieraili 24 paikkakunnalla.

Näyttelykiertuetta tukivat Kansainvälisen Olympiakomitean Olympic Solidarity -rahasto, opetus- ja kulttuuriministeriö, LähiTapiola, Intersport ja Veikkaus. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kokoelmauutisia

Esinekokoelmat täydentyivät heinäkuussa presidentti Mauno Koivistolle kuuluneella lentopallo-aiheisella esineistöllä. Lahjoitukseen sisältyi Reebok-merkkiset pelikengät, Sikariporras-seuran pelikassi, kisapassi Tampereella vuonna 2000 järjestetyistä veteraanien MM-kisoista, mitaleita veteraanien lentopalloturnauksista ja Koiviston 90-vuotisjuhliin teetetty ns. "Manu-mitali".

Hiljattain järjestettyjä arkistoja ovat mm. Suomen Paralympiakomitean, Suomen Jousiampujainliiton, Suomen Taitoluisteluliiton, Vetehiset ry:n ja Alavuden Kipinän arkistot.

Lue tuorein uutiskirje!

Kerran kuussa ilmestyvässä sähköisessä uutiskirjeessä tiedotetaan museon näyttelyistä, palveluista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Voit tilata kirjeet omaan sähköpostiisi sähköisellä lomakkeella